Kända låtar på begravning

När någon som står dig nära går bort är känslorna omtumlande och det kan ofta vara svårt att acceptera dödsfallet. En begravning är en ceremoni som syftar till att närstående ska få ta farväl av den avlidna. Ett vackert och känslosamt avsked, vilket med rätt stämning blir till något fint och minnesvärt.

När det gäller begravningsmusik kan den påverka sinnesstämningen och bidra till ett fint avsked. Här berättar vi lite mer om kända låtar som passar bra till begravningsceremonier.

Vad är “rätt” låt?

Är den avlidna ett stort fan av en viss musik passar det så klart utmärkt att välja en låt eller ett musikstycke som faller i samma smak. Det kanske finns någon specifik låt från den bortkomnas favoritband eller favoritartist som även har en betydelsefull text. Är valet av låt eller musik inte lika självklart kan din begravningsbyrån alltid hjälpa till med allt från program till bokning av musiker.

Letar du efter en begravningsbyrå är lovabegravning.se ett bra alternativ där du erbjuds professionella rådgivare via webb, telefon eller personligt möte. Din rådgivare har stor erfarenhet av musikval till begravningsceremonier av olika slag och kan med sin expertis hjälpa dig att välja rätt. Det moderna upplägg Lova erbjuder är praktiskt på flera plan och gör det möjligt att planera processen från planering av musik till framträdande i kyrkan i lugn och ro hemma.

Inspiration och tips

Det finns mängder av musik som passar till känslosamma stunder så som begravningsavskedet. Många väljer exempelvis att spela klassisk musik av Beethoven eller någon annan känd kompositör medan andra satsar på moderna tongångar. När unga liv släcks är det inte ovanligt att R&B musik spelas på begravningen. Att anpassa musiken utifrån ålder och livsstil gör ceremonin mer personlig och det kan även göra det lättare för känslor att kanaliseras.

På nätet finns mycket inspiration att ta del av gällande just musik vid känslosamma tillfällen. Du hittar allt från listor på musik med känslostarka budskap till kända låtar från stora världsartister. I sorgliga sammanhang kan det kanske kännas fel att tala om “inspiration”, men samtidigt är det viktigt att avskedet blir fint. För att göra planeringen mer lättsam och säkerställa att begravningen blir som önskad är det viktigt att våga ta emot hjälp från andra. Begravningsbyrån hjälper dig med de praktiska bitarna och kan även bistå med musikalternativ. Vänner och bekanta som önskar hjälpa till kan se till att andra mer vardagliga ting sköts under den svåra tiden. Mat ska handlas och tillagas, hemmet ska städas och hundarna ska kanske gå på promenad.