Fransk House

Vi har tidigare i den här bloggen gjort ett nedslag i popmusiken och i det här inlägget ska vi kort titta på en av den elektroniska musikens mer popiga genrer. Fransk house är en underkategori till housemusiken som företrädesvis, som namnet avslöjas, görs av franska artister. Precis som vanlig house hämtar fransk house inspiration främst från 1970-talets discomusik. Vad som skiljer de båda genrerna åt är att den franska housemusiken i högre utsträckning influerats av musikstilar från 1980-talet, företrädesvis från såpass oväntade håll som hårdrocken.

Fransk house ställer högad krav på ljudkvaliteten. När du lyssnar i mobiltelefonen vill du ha lurar som ger väldefinierad bas samtidigt som diskanten är klar och tydlig. Hos Teknikdelar.se hittar du ett välsorterat utbud av bra bluetooth hörlurar som passar om du lyssnar på house, och andra genrer också för den delen. Dina beställningar från Teknikdelar levereras snabbt, och vid små paket får du dem hem direkt i brevlådan. 30 dagars öppet köp gäller för alla beställningar.

Den franska housemusikens främsta representanter är tveklöst Daft Punk vars betydelse för fransk elektronisk musik knappast kan överskattas. Framför allt är det värt att nämna albumet “Discovery” från 2001. I deras spår har det följt mängder av artister. Främst bland dem är kanske Justice som hade några framgångsrika år med sin smutsiga housemusik under mitten av 00-talet.