Svenska artister/musiker

Det finns väldigt många svenska musiker som har blivit kända över hela världen. Om man tar en titt på vilka artister som har sålt flest album ligger ABBA väldigt högt upp på listan. De har nämligen sålt över 350 miljoner singlar/album. Det som gör det svårt att säga exakt vem som är den mest kända artisten är att många väljer att lyssna på musik på internet. Det är inte alltid man behöver köpa låtarna eller albumen då, vilket i sin tur gör det svårt att veta exakt hur stor del av världen som egentligen känner till alla artister/grupper.

Roxette var en popduo från Sverige som bildades på 1980-talet. Duon bestod av Marie Fredriksson och Per Gessle och tillsammans sålde de över 70 miljoner exemplar.

Avicii eller Tim Berling som han heter, var en svensk DJ som blev känd tack vare att han laddade upp sin musik på nätet. Därefter fick han skivkontrakt och har under sin karriär sålt runt 30 miljoner exemplar.

Ace of Base var en känd popgrupp som bildades på slutet av 1980-talet. Gruppen slog först igenom i början på 1990-talet med albumet Happy Nation och detta debutalbum kom med i Guinness Rekordbok som ett av de allra mest sålda debutalbumen.

Europe är ett hårdrocksband från Sverige som bildades i slutet av 1970-talet. Under 80- och 90-talet hade de flest hitlåtar, bland annat The Final Countdown. De tog ett uppehåll på början av 1990-talet med återkom igen i början på 2000-talet med ny musik.

Zara Larsson är en svensk sångerska som slog igenom första gången när hon deltog i Talang 2008. Därefter dröjde det några år innan hon kom ut med sin första EP och därefter singeln Uncover, vilken tog första plats på listorna både i Sverige och Norge. Därefter fortsatte hennes musikaliska karriär att växa och hon kom ut med fler låtar som tog sig upp på listorna i fler länder.

Swedish House Mafia är en svensk DJ-grupp och houseproducent. Ursprungligen bestod gruppen av fem medlemmar, men en av dem lämnade gruppen relativt tidigt. Gruppen har blivit framgångsrik i flera länder och har producerat ett antal låtar som tagit sig upp på topplistorna. Gruppen bildades 2005 och hade slagit igenom redan 5 år senare. 2013 meddelade de att det skulle bli gruppens sista år.