Sätt julstämningen

Det är december vilket innebär att det definitivt börjar lacka mot jul. Julpyntet dyker upp i fler och fler hem, julbelysningen tänds i både affärer och utomhus, och granar pryder torg efter torg. Men det som kanske mest avslöjar att julen närmar sig är att vi hör julmusik spelas precis överallt. De där jullåtarna vi älskar att hata, nya godingar och gamla pärlor.

Allt eller inget

Det är svårt att göra julen ”lagom” – antingen älskar vi eller avskyr vi julen, och det finns mängder av anledningar till att känslorna skiljer sig åt. Men är du en av dem som älskar julen så finns egentligen bara ett sätt att fira, och det är att gå ”all in”. Vi snackar julpynt, glitter, julgran och inte minst ett gäng fantastiska jultröjor som varje år kommer i en mängd olika varianter. Dessa tröjor kan sprida julstämning under hela december och ingen kommer gå miste om ditt engagemang i den här högtiden. Med blinkande ljus, tofsar eller kanske en enkel ren som pryder framsidan kan du lätt sprida glädje med hjälp av de här tröjorna. Men musiken – glöm inte den. Ingen jul utan julmusik! Vilka låtar är dina favoriter? Är det de nygamla klassikerna ”Mera jul” och ”Tänd ett ljus”, riktigt klassiska julsånger insjungna på 1940-talet eller kanske julsånger i operatappning eller någon annan genre? Julen är en buffé av lugn och ro, stress, gemenskap även på avstånd, avskalat, kitsch, mat, dryck och sånger av alla de slag.

Förverkliga din inre jul

Oavsett hur julen ser ut runt omkring oss och vilken sorts jular vi firat hittills så finns alltid utrymme för att gå nya vägar. Du skapar din egen jul och sätter den prägel du vill på både julafton och hela december månad. I år måste vi fira julen lite annorlunda på grund av restriktioner men då kanske det blir extra viktigt att värna om den stämningsfulla och vackra jul vi alla drömmer om innerst inne. Lyssna på din musik, den som får dig att må bra. Sätt på dig en rolig jultröja och fnissa lite åt dig själv. Omge dig med dina allra närmaste oavsett om det är familjen eller din katt; kärlek kommer i många skepnader och kan visa dig vad som verkligen är viktigt här i livet.